Woima-sonnin nosto, Hamina-Lohja 2013

Kyseessä ei ollut rutiininosto, vaan kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän 9 tonnia painava puurakenteinen veistos Woima-sonni, joka nostettiin ja siirrettiin Haminasta Lohjalle runsaslukuisen yleisön ja median saattelemana. Nostot ja kuljetukset suunniteltiin huolellisesti ja vaikka projektin alkuperäisestä aikataulusta hieman venyttiinkin kuljetusten osalta, jykevä sonni nostettiin turvallisesti 16-tuntisen matkan päätteeksi uudelle laitumelle, Aira Samulinin luokse Hyrsylän mutkan nurmelle.

Vaikka sonni ei sinällään painava ollutkaan, haasteena nostoissa oli kuitenkin sonnin muoto ja koko. Sonni oli 16 metriä pitkä ja reilu 7 metriä korkea. Työpäällikkö Aarno Riekki valvoi nostoa koko projektin ajan varmistaen kaikkien toimintojen onnistumisen.

Nostoprojekti oli k­okonaisuudessaan E. Helaakoski Oy:n yksi erikoisimmista, sillä eläimiä – etenkään puisia sonneja – ei ole ennen nostettu.

Nostossa käytettiin Liebherr LTM 1095-5.1 ajoneuvonosturia, sekä Meramatec Oy:n Xlift nostopalkkia.

Linkkejä mediassa:

Kategoriat: Vaativat nostot
Nostopalvelut E. Helaakoski Oy Nostopalvelut E. Helaakoski Oy Nostopalvelut E. Helaakoski Oy Nostopalvelut E. Helaakoski Oy