Osallistuimme Päivä Johtajana-tempaukseen

E. Helaakoski Oy:n Raahen toimipiste osallistui Raahen Nuorkauppakamarin Raahen lukion abiturienteille järjestämään Päivä Johtajana-tempaukseen.

8.11.2021

E. Helaakoski Oy:n Raahen toimipiste osallistui Raahen Nuorkauppakamarin Raahen lukion abiturienteille järjestämään Päivä Johtajana-tempaukseen. Tempauksen tarkoituksena oli antaa nuorille mahdollisuus seurata johtajan työtä.

Torstaina 5.11.2021 saimme Raahen toimistolle Alexis Länsikallion meidän päiväämme seuraamaan. Alexiksen tervetulleeksi toivottivat markkinointipäällikkö Iiris Helaakoski, talouspäällikkö Tiina Oja ja yhtiön perustaja Eino Helaakoski. Päivä aloitettiin rennolla kahvihetkellä ja yritysesittelyllä. Yhtiön perustaja kertoi nuorelle ajatuksia aivan yrityksen alkuajoilta, ja antoi vinkkejä yrittäjyyteen sekä työelämään.

Meidän tavoitteenamme oli antaa mahdollisimman laaja kuva yrityksemme toiminnasta, joten olimme jakaneet päivän niin, että Alexis pääsee seuraamaan useamman henkilön työtä päivän aikana.

Siispä tutustumisen ja rupattelun jälkeen Alexis pääsi talouspäällikön matkaan. Talouspäällikkö kertoi omista työtehtävistään ja päivien vaihtelevista asiasisällöistä, kuten talouden seurannasta ja kehittämisasioista. He kävivät myös mm. läpi osakeyhtiötä yhtiömuotona, ja keskustelivat työelämästä laajasti.

Lounaan jälkeen suuntasimme Raahen koneasemalle Lapaluotoon, jotta Alexis pääsisi näkemään myös operatiivista toimintaa. Toimistolla opitut asiat saivat pian merkityksen, kun koneasemalla näki työnjakoa, nostureiden valmistelua keikoille ja huoltohenkilöstön toimintaa. Koneasemalla Alexis pääsi seuraamaan työnjohtaja Mika Peltomaan arkipäivää. Mika kertoi omasta työnkuvastaan ja toi esiin myös oman työnsä haasteet. Työnjohtajan työhön kuuluu esimiestyön lisäksi paljon muuta, ja Alexis pääsikin näkemään myös meillä käytössä olevia järjestelmiä (esim. 3D- ja CAD-suunnitteluohjelmistot).

Iltapäivällä suuntasimme takaisin toimistolle, ja Alexis pääsi tutustumaan markkinointipäällikön työtehtäviin. Alexis sai myös tehtäväkseen viimeistellä ensi vuoden markkinointibudjetin, jonka pohjalta lähdettiin keskustelemaan yhtiömme markkinoinnista. Alexis sai vapaasti tuoda omia näkökulmiaan esille markkinointiin liittyen, ja pääsimme keskustelemaan eri markkinointitoimien  kuluista ja käytännöistä.

Kaikki mukana olleet kertoivat myös omasta koulutustaustastaan sekä urapolustaan, ja antoivat vinkkejä tulevaisuuteen.

Alexis kertoi päivän olleen ehdottomasti hyvä kokemus, ja hän oli tyytyväinen, että pääsi mukaan. Yritys oli hänelle paikkakuntalaisena tuttu, mutta ala ja käytännön työ eivät. Erityistä kiitosta saimme siitä, että olimme suunnitelleet päivän kulkua etukäteen, ja että pääsi näkemään toimintaamme useasta eri näkökulmasta. Me puolestamme olimme iloisia siitä, että saimme aktiivisen nuoren tutustumaan yritykseemme, joka osoitti mielenkiintonsa kysymällä useita loistavia kysymyksiä.

Muistoksi päivästä annoimme Alexikselle mukaan hupparin, tuubihuivin sekä pientä makeaa. Kiitos päivästä Alexis!

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista tietoa palvelutarjonnastamme.

© E. Helaakoski 2022